Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Megalakult a Fejér Önkéntes Mentőszervezet Nyomtatás E-mail
Írta: Bisztricz Anett   
2013. március 04.

Image A Nemzetközi Polgári Védelmi Napon ünnepélyes keretek között tették le az esküt a Fejér Önkéntes Mentőszervezet tagjaiSzékesfehérváron. A mentőcsoport a katasztrófavédelem önkéntes területi polgári védelmi szervezeteként, Fejér megye védelmére, a régió megsegítésére jött létre, és jelentős szereppel bír a megyét érintő ár- és belvíz elleni védekezés, illetve a rendkívüli időjárásból adódó veszélyhelyzetek során jelentkező kutatási és mentési szakfeladatok ellátásában.

Tovább...
 
Aba-Novák Vilmos Emléknap Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2013. március 04.

Image A 2013-as Szent István Emlékév programsorozat keretében emléknapot szervez Székesfehérvár Aba Novák Vilmos festő, grafikus tiszteletére március 8-án, pénteken. A városban található falfestményeknél művészettörténészek tartanak szakmai bemutatót. A nap különlegessége, hogy a Városházán található secco eredeti terveit is megtekinthetik az érdeklődők.

Tovább...
 
Szűrőnap a hölgyek védelmében Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2013. március 04.

Image Székesfehérvár 2011-ben elfogadott Egészségfejlesztési Tervében kulcsfontosságú szerepet játszik a betegségek megelőzése. Ennek jegyében ismét megszervezik a hölgyek körében népszerű Nyílt Nőgyógyászati Szűrőnapot március 9-én, szombaton 8-13 óra között a Család- és Nővédelmi Központban. – hangzott el a programot ismertető sajtótájékoztatón.

Tovább...
 
FOTÓZTASS! Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2013. március 01.

Image Fotóztass! - Szülinapi meglepiként, a pasidnak ajándékba, portfólióként, a „nagy napot” megörökítve, vagy csak emlékbe magadnak, hogy mindig tudd, milyen tökéletes modell vagy egy profi sminkmester és fotós segítségével! Ha gyermekedről szeretnél szép képeket távoli rokonoknak, a nagyszülőknek, vagy "csak úgy", illetve a baba érkezését, az áldott állapotot megörökíteni, vagy a pici szülinapi zsúrját képekbe önteni - arra is van lehetőség!

Tovább...
 
Közgyűlési döntések Nyomtatás E-mail
Írta: Dominkó Anita   
2013. március 01.

Image Elfogadta 2013-as költségvetését a Fejér Megyei Önkormányzat. A büdzsé bevételi és kiadási főösszege mintegy 284 millió forint - tájékoztatott tegnap a megyei közgyűlés elnöke a Megyeházán.

Tovább...
 
Rendkívüli ülést tartott a város képviselőtestülete Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2013. március 01.

Image Rendkívüli ülést tartott a város képviselőtestülete. A képviselők elfogadták Székesfehérvár Megyei Jogú Város külterületének, valamint egyes belterületi területrészeinek szabályozási tervéről és helyi építési szabályzatáról szóló rendeletének módosítását és tárgyaltak a Deponia Kft. kérelméről is. A cég gyűjtőrendszert épít ki a metángáz hasznosítására. Zárt ülésen eredménytelenné nyilvánították a Székesfehérvári Intézményi Központ főigazgatói posztjára kiírt pályázatot.

Tovább...
 
Új elemekkel indul útjára az idei minőségtanúsító pályázat Nyomtatás E-mail
Írta: Premier Kommunikációs Iroda   
2013. március 01.

Image Új kategória bevezetésével, új különdíj alapításával, új kiíróitanács-taggal: egy, a Kárpát-régióban működő vállalkozások összefogását szolgáló új szervezettel indul útjára immár 16. alkalommal a Magyar Termék Nagydíj(r) Pályázat. Hazánk legtekintélyesebb, önkéntes tanúsítási rendszerének célja a kiváló minőségű magyar termékek és szolgáltatások elismerése és díjazása, a minőségtudatos szemlélet elősegítése. Az elmúlt 15 év során összesen 342 díjat ítéltek oda a pályázat kiírói. A Magyar Termék Nagydíj elnyerésére idén május 17-ig lehet pályázni, Magyarországon gyártott és forgalmazott termékekkel, illetve szolgáltatásokkal. A díjak átadására szeptemberben, a Parlamentben kerül sor.

Tovább...
 
Prof. Dr Dávid Tamás, Nemzetközi Békedíjjal kitűntetett rákkutató előadást tart Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2013. március 01.

Image Ismét előadást tart Székesfehérváron Prof. Dr Dávid Tamás, Nemzetközi Békedíjjal kitűntetett rákkutató, aki egy hónappal ezelőtt látogatott el városunkba, hogy találkozzon a rákkutatás iránt érdeklődőkkel. A professzor időt és fáradságot nem kímélve bevállalta, hogy újra megtartja akkori előadását, mivel helyszűke miatt több százan nem jutottak be a rendezvényre.

Tovább...
 
Az Erzsébet-program: sikertörténet és szép, emberi történet Nyomtatás E-mail
Írta: Csathó Barna   
2013. március 01.

Image Az országos tájékoztató sorozat részeként sajtótájékoztatón mutatta be a Programot s annak idei pályázatait tegnap Székesfehérváron, a Fejér Megyei Kormányhivatalban Nagy Anna, az Erzsébet-program szóvivője és dr. Dorkota Lajos kormánymegbízott.

Tovább...
 
Megrázó erejű film készült hitvallókról és kollaboránsokról Nyomtatás E-mail
Írta: Szűcs Gábor   
2013. február 28.
Két férfi, Márton Áron katolikus és Tőkés László református erdélyi püspök portréján keresztül világít rá filmes eszközök segítségével a Kabay Barna -Petényi Katalin alkotó páros az erdélyi magyarság, az egyház, a szabadságért küzdő emberek mindennapjaira a román kommunista uralom idején. Az ügynökök és a diktatúrával kollaborálók tevékenységét sem hagyják homályban. Levéltárak mélyén pihenő dokumentumokat, még nem publikált archív filmfelvételeket is felvonultató alkotás, a „Szigorúan ellenőrzött életek” című megrázó erejű dokumentumfilm magyarországi ősbemutatóját a kommunista diktatúrák áldozatainak előestéjén mutatták be Székesfehérváron, a Szent István Művelődési Házban. A rendezvényen megjelent Tőkés László Európai Parlamenti képviselő is.
Tovább...
 
Polgármesteri köszönet a rendőrkapitányi munkáért Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2013. február 28.

Image Polgármesteri Elismerő Emlékérem átadásával mondott köszönetet dr. Csizek Tibor rendőr ezredesnek a Székesfehérvári Rendőrkapitányság élén eltöltött öt és fél évért dr. Cser-Palkovics András. A városi állomány jelenlétében került sor tegnap délután az elismerés átadására, melyen részt vett dr. Varga Péter rendőr ezredes, megyei rendőrfőkapitány és Kovács Zsolt rendőr alezredes, városi kapitány is.

Tovább...
 
<< Első < Előző 1421 1422 1423 1424 1425 1426 1427 1428 1429 1430 Következő > Utolsó >>

Eredmények 15720 - 15730 / 20349